maanantai 11. helmikuuta 2013

Lohisalaattia uusilla vivahteilla

Näin maanantaina on mitä parhain hetki kirjoitella erinomaisesta perjantaireseptistä. Tai siis, käyhän tämä runsas salaatti arkipäiviinkin, mutta maistuu parhaalta viinin kera laiskottelupäivänä. Meille perjantai-illat ovat juuri niitä; perjantaisin kokkaillaan, katsellaan ruotsalaisia dekkareita ja parannetaan maailmaa. Lohi-avokadosalaatti on Safkaa-kirjan antia; mielestäni maailmankuulun AP:n (avokadopastan) ohella kirjan parasta sellaista.

LOHI-AVOKADOSALAATTI wasabi-kastikkeella

2:lle

- Erilaisia salaatteja
- Kurkkua
- Kirsikka- ja miniluumutomaatteja
- 1 avokado
- n. 300-350 g lohta fileen leveämmästä päästä
- (Kurpitsan- tai pinjansiemeniä)
- loraus oliiviöljyä
- mustapippuria

Wasabi-kastike

- 1/3 putkiloa wasabia
- 1/2 dl oliiviöljyä
- sitruunamehua
- suolaa


Poista ruodot lohesta ja leikkaa medaljongeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.

Pilko salaatit, kurkku ja tomaatit. Sekoita salaattikulhossa. Lisää joukkoon hiukan oliiviöljyä ja pippuria. Halkaise avokado, poista kivi ja pilko kuoressa. Irroita palaset sormella ja lisää salaattiin.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi (Safkaa-kirjan mukaan savuavan kuumaksi). Paista medaljongit molemminpuolin. Paistetun lohen idea on rapsakka pinta ja mehevä sisus. Älä siis grillaa fisuja liian kauan, 3-5 min per puoli piisaa.

Sillä aikaa kun lohet paistuvat, pyöräytä tämän salaatin salaisuus: kastike. Sekoita wasabi, sitruunamehu ja suola pienessä kulhossa. Lisää öljy tasaisena norona koko ajan sekoittaen, jotta kastike suurustuu.


Lisää sihisevän kuumat lohet salaatin päälle ja valele wasabikastikkeella. Ripottele siemeniä halutessasi.

Kevyt italialainen punaviini tai runsaampi alcaselainen valkoviini sopivat kylkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti